Sectorinformatie

Nieuwjaarsreceptie Go4Circle & COBEREC: Schrijf u nu in!
10-01-2018

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Go4Circle samen met COBEREC opnieuw een Nieuwjaarsreceptie. Dit jaar vindt die plaats op woensdag 10 januari 2018 vanaf 18u30 in het aangename kader van Salons de Romree in Grimbergen. De inschrijvingen zijn geopend!

 

Tags

 
 

Het circulaire jaaroverzicht van Go4Circle
10-01-2017

Go4Circle is de bedrijfsfederatie van de circulaire economie, en we hebben een duidelijke missie: samen met onze leden de circulaire economie op de Belgische kaart zetten. Hoe kunnen wij als federatie daartoe bijdragen? Door de belangen van onze leden te verdedigen, door hen te informeren en door bijkomende diensten en voordelen aan te bieden. En dat deden we het afgelopen jaar ook. We hebben enkele van de belangrijkste realisaties gebundeld in ons circulaire jaaroverzicht van 2016. En voor het komende jaar willen we nog meer en beter doen, zodat 2017 ons weer een stap dichter brengt bij een volledig circulaire economie.

 

Tags

 
 

Uitgebreide PMD-ophaling op de lange baan geschoven: Fost Plus wil testprogramma met nog eens een jaar verlengen
15-12-2016

Brussel, 15 december 2016 – Fost Plus communiceerde vandaag dat ze hun P+MD-testprogramma - in aanloop naar een meer uitgebreide PMD-inzameling - met een vol jaar willen verlengen. Maar is dat wel zo verstandig?

 

Tags

 
 

GREENWIN start initiatief rond de recyclage van PE/PP
12-12-2016

In het kader van het nieuwe Waalse Afvalplan zullen steeds grotere volumes commodity kunststoffen als afval ingezameld worden. Een nieuwe werkgroep, opgericht door GREENWIN, buigt zich over de uitdagingen en opportuniteiten. Go4Circle vindt dit een goede zaak en ondersteunt dit initiatief.

 

Tags

 
 

Welkomstbrochure Go4Circle
18-11-2016

 

Tags

 
 

UZ Leuven recycleert als eerste ziekenhuis plastic babyflesjes
14-11-2016

Wat gebeurt er met al die plastic babyflesjes in onze ziekenhuizen? Die belanden na gebruik onmiddellijk in de vuilnisbak en worden nadien verbrand. Maar dat wordt nu hopelijk verleden tijd, aangezien een proefproject bij het UZ Leuven aantoonde dat deze flesjes perfect recycleerbaar zijn.

 

Tags

 
 

Havens willen investeringen havenontvangstinstallaties steunen
10-11-2016

De cijfers van het door zeeschepen in onze havens afgegeven afval, blijven zorgwekkend laag. Er wordt veel minder oliehoudend afval afgegeven dan de voorbije jaren. Dit is deels het resultaat van de verplichting om met zwavelarme brandstoffen te varen (0,1% zwavel in de Noordzee sinds 01.01.2015), maar voornamelijk omdat voor de afgifte van zijn oliehoudend afval men nu geld  moet geven in plaats van te krijgen. De olieprijzen zijn gezakt en de afzetmogelijkheden voor gerecycleerde oliën zijn schaars.

 

Tags

 
 

Go4Circle bouwt samen met vakbonden aan een circulaire economie
08-11-2016

Go4Circle is van mening dat een aantal extra initiatieven moeten genomen worden om circulair denken om te zetten in feitelijke initiatieven en richt een kennisplatform op met ACV en ABVV. Dit is gekoppeld aan het sociaal fonds van het comité 142.04 (arbeiders, recuperatie allerlei materialen).

 

Tags

 
 

UZ Leuven koploper selectieve inzameling operatiekwartier
04-11-2016

Een ziekenhuis genereert vele afvalstromen. De meeste zijn besmet en dienen vernietigd te worden. Maar is er dan helemaal geen ruimte voor recyclage van niet risicohoudend medisch ziekenhuisafval? Go4Circle heeft bij het begeleiden van een project terzake enkele opportuniteiten kunnen vaststellen.

 

Tags

 
 

Go4Circle en federale regering ondertekenen charter voor meer circulaire economie
28-10-2016

Op donderdag 27 oktober ondertekenden Go4Circle-voorzitter Bruno Arts en federale ministers Kris Peeters en Marie-Christine Marghem een samenwerkingsverband ter bevordering van de circulaire economie. Concreet betekent dit dat we de komende drie jaar een tachtigtal sorteer- en recyclagecentra zullen bezoeken om recyclageproblemen door ondoordacht productontwerp in kaart te brengen, zodat we hier verandering in kunnen brengen en in de toekomst nog meer kunnen recycleren.

 

Tags