Marine Ronquetti versterkt het go4circle-team

Gezien de vele uitdagingen waar de Belgische afval- en recyclagesector voor staat, zoekt go4circle enkele adviseurs om haar team uit te breiden. In die zoektocht heeft de federatie nu een eerste nieuwe collega aangeworven. Met Marine Ronquetti (26) krijgt de federatie er een dynamische gemotiveerde jonge collega bij die samen met ons het verschil wil maken voor een duurzame circulaire economie.

Kennis en ervaring

Sinds maandag 16 maart versterkt Marine Ronquetti het go4circle-team. Als adviseur beschikt ze niet alleen over de passie en de drive om zich voor de sector in te zetten, ze heeft ook de juiste kennis in huis. Marine heeft immers een Bachelor-diploma in Bedrijfsbeheer (ICHEC) en een Master-diploma in Milieubeheer (ULB) op zak. Bovendien heeft ze de afgelopen jaren ervaring opgedaan, onder meer in het Waalse Jeugdparlement voor Duurzame Ontwikkeling en ook als stagiaire binnen Leefmilieu Brussel waar ze meewerkte aan de verdere uitrol van de Brusselse Good Food-strategie.

Tijdens haar studies en stage deed ze heel wat nuttige ervaring op. Zo werkte ze mee aan een beleidsnota over het beheer van organisch afval en het probleem van het ontbreken van een biomethaniseringsinstallatie in Brussel.

Circulair engagement

Die ervaring wakkerde haar interesse op om voor de federatie te komen werken. “De verwerking en recyclage van gebruikte materialen is van cruciaal belang om onze maatschappij en economie robuuster te maken. En de federatie is een ideale plaats om hieraan mee te werken,” aldus Marine. “Go4circle slaat de brug tussen de bedrijfswereld en de publieke stakeholders en kan zo mee vorm geven aan de wetgeving, de innovatie en de kennis die nodig zijn om onze samenleving om te vormen tot een duurzame circulaire economie. Die vooruitgang wil ik mee realiseren.

FacebookTwitterLinkedin