Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter - 20 t.e.m. 24 november 2017: Een bedankje dat blijft plakken! 20-11-2017

Van 20 t.e.m. 24 november 2017 organiseren VVSG en Interafval de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter. Bedoeling is om een woord van dank te richten aan de mensen die instaan voor de inzameling van het huishoudelijk afval. Go4Circle heeft haar medewerking toegezegd.

De 'Week van de Afvalophaler' wil het werk van de ophalers van huishoudelijk afval en de medewerkers in de recyclageparken onder de aandacht brengen. Dankzij hen raakt elk gezin op een efficiënte manier zijn afval kwijt. Nochtans worden ze vaak geconfronteerd met onveilige situaties, zowel in het verkeer als in de recyclageparken. Voertuigen die hen de pas afsnijden, ongeduldige bumperklevers en mensen die hun ongenoegen met obscene gebaren uiten. Heel af en toe loopt het zelfs zodanig uit de hand dat er fysiek geweld aan te pas komt. Daarom deze week waarin we iedereen oproepen om de afvalophalers en parkbeheerders extra te bedanken voor hun werk.

Go4Circle wil deze actie ondersteunen.  We hebben van VVSG en Interafval een stickervel gekregen dat verspreid mag worden naar onze leden. Op de stickers staan korte woordjes van dank die gericht zijn aan de ophalers en parkwachters. U kunt het stickervel opvragen bij andries.roets@go4circle.be.