Actueel

Persbericht: Biomassa-installaties op basis van lokaal afvalhout wel degelijk essentieel voor duurzaam energiebeleid
21-12-2015

Afgelopen weekend maakte o.a. BBL bekend dat "biomassa-installaties" volgens hen geen plaats hebben in een duurzaam energiebeleid omdat er vers hout wordt verwerkt, afkomstig van verre plaatsen. Het is jammer dat zij niet melden dat er ook biomassa-installaties zijn die geen vers hout, maar wel afvalhout verbranden, afkomstig van lokale sorteerbedrijven. Ondertussen ligt er in dit land 300.000 ton afvalhout te wachten op een goede bestemming.

 

Tags

 
 

Persbericht: Werknemers Scania sorteren recycleerbaar huishoudelijk afval op het werk
09-12-2015

De werknemers van Scania Parts Logistics kunnen hun recycleerbaar huishoudelijk afval voortaan tijdens kantooruren kwijt in een microcontainerpark op de bedrijfssite. De 15m²-grote sorteerstraat wordt beheerd door afvalbeheerder SUEZ die het afval ophaalt voor verdere recyclage. Er worden vijf afvalstromen gesorteerd: frituurolie, papier en karton, klein elektronisch afval, glas en textiel. Het pilootproject heeft tot doel het leven van de medewerkers makkelijker te maken, door hen in staat te stellen hun afval te deponeren en te sorteren wanneer het hen het beste schikt, zonder af te moeten wijken van de dagelijkse routine.

Bron: persbericht SUEZ-Scania (8 december 2015)

 

Tags

 
 

Verslag UPOBA - 05/10/2015
07-12-2015

Hierbij vindt u het verslag en de presentaties van de UPOBA van 5 oktober 2015.

 

Tags

 
 

Persbericht: Wordt België de toonaangevende kringloopeconomie van Europa?
07-12-2015

Brussel, 4 december 2015 – Het plan van de Europese Commissie om 65 % van alle afval te recycleren, gaat niet ver genoeg. Zeker niet voor België. Volgens Werner Annaert van FEBEM, de Federatie van Bedrijven voor Milieubeheer, wordt in België vandaag al 90 % van alle afval gerecycleerd of omgezet in energie. Volgens Annaert is het Europese plan dan ook een gemiste kans, en is het aan België om haar positie in de Europese kopgroep nog meer kracht bij te zetten, door van België dé kringloopeconomie van Europa te maken.

 

Tags

 
 

Twee nieuwe leden voor FEBEM
03-12-2015

De Raad van Bestuur heeft COJAREC en ITB als lid opgenomen. Beide organisaties vervoegen dus de FEBEM rangen, waarmee we dit jaar weer 15 leden bij hebben gekregen.

 

Tags

 
 

Eindrapporten impactanalyse statiegeld
26-11-2015

Ter informatie vindt u hierbij de eindrapporten rond de statiegeldstudie.

 

Tags

 
 

Seminarie over afvalheffingen, 13 november 2015: werkelijke cijfergegevens, en welke oplossingen?
25-11-2015

Lagere inkomsten dan voorzien, gewestelijke onenigheid over de nulheffing op afvalinvoer, en waarom geen heffing op recycling? Dat hebben de 100 deelnemers kunnen horen vanuit de vertegenwoordigers van de drie Gewesten, tijdens het seminarie dat op 13 november 2015 georganiseerd is door FEBEM.

 

Tags

 
 

Uitbreiding PMD-zak met bijkomende plastic verpakkingen getest
06-11-2015

Er komen binnenkort pilootprojecten waarbij de ‘P’ van PMD niet meer beperkt blijft tot plastic flessen en flacons.

 

Tags

 
 

FEBEM-werkgroep QESH/veiligheid pakt sectorprobleem brand aan
06-11-2015

Op de werkgroepvergadering QESH van 8 oktober zijn eerst de ongevalscijfers besproken. We noteren voor 2014 een stijging in zowel frequentie- als ernstgraden. Weliswaar hebben minder leden dan andere jaren hun cijfergegevens doorgegeven.

 

Tags

 
 

Open Bedrijvendag 2016: onze sector en federatie in de kijker!
04-11-2015

De editie 2015 van Open Bedrijvendag is nog maar net achter de rug en we kijken al vooruit naar volgend jaar. Tijdens de volgende editie (op 2 oktober 2016 – zet het alvast in uw agenda) zal FEBEM als federatie in de kijker staan.

 

Tags