Actueel

Hoe Vlaanderen asbestvrij maken? Met lagere kosten en meer controle
19-05-2017

Uit de Pano-aflevering van woensdag 17 mei 2017 blijkt dat er in België nog steeds veel te onzorgvuldig wordt omgesprongen met asbest. Hoe pakken we dit probleem nu aan? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat asbest geen slachtoffers meer maakt? Voor de bedrijfsfederatie van de circulaire economie Go4Circle vzw ligt de oplossing in meer controle en lagere kosten.

 
 

Algemene Vergadering Go4Circle 2017 - Schrijf nu in!
22-06-2017

De Algemene Vergadering van Go4Circle vzw/asbl wordt op donderdag 22 juni 2017 georganiseerd in het nationale oefencentrum van de Rode Duivels. Het Martin's Red Hotel beschikt over een conferentiezaal met 160 zitplaatsen en alle infrastructuur om onze cijfers voor te stellen. Schrijf u nu in!

 
 

Steeds meer arbeiders vinden weg naar circulaire economie
09-05-2017

De werkgelegenheid in de recyclagesector kende de afgelopen vijf jaar een opmerkelijke groei, zo meldt sectorfederatie Go4Circle. Vooral laaggeschoolde arbeiders krijgen er kansen, een categorie die in andere sectoren steeds minder aan de bak komt.

 
 

SUEZ RR IWS Remediation zoekt ASSISTANT QSE (Quality, Safety & Environment)
24-04-2017

SUEZ RR IWS Remediation maakt deel uit van de groep SUEZ en is al 20 jaar actief in grondreiniging en in bodem- en grondwatersanering. Voor het hoofkantoor te Grimbergen is het op zoek naar kandidaten (M/V) voor de voltijdse functie van:

ASSISTANT QSE
Quality, Safety & Environment

 
 

Vlaanderen draagt bij aan "The New Plastics Economy" (NPEC)
12-04-2017

Vlaanderen Circulair werkt mee aan het uitbouwen van “The New Plastic Economy“ een initiatief van de Ellen MacArthur Foundation. Go4Circle is betrokken bij het kiezen van een innoverend projectidee dat vanuit Vlaanderen kan gelanceerd worden. Doel is om de recyclage van kunststoffen te steunen.

 
 

Inzameling en verwerking van huishoudelijk afval: privaatrechtelijke sector blijft eerste keuze
10-04-2017

Go4Circle heeft nogmaals de markt van de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval geanalyseerd. De cijfers voor 2015 brengen weinig verandering ten opzichte van de voorgaande jaren. De lokale overheden vertrouwen meer dan ooit op de privaatrechtelijke sector.

 
 

Go4Circle licht toekomst circulaire economie toe in AM Magazine
06-04-2017

AM Magazine, het magazine van Arbeid en Milieu dat vier keer per jaar verschijnt, heeft in het dossier "Circulair werk(t)" drie pagina's gewijd aan Go4Circle en hoe de bedrijfsfederatie van de circulaire economie de toekomst ziet. Wat de rol van overheden, bedrijven, werknemers en federaties zal zijn binnen de circulaire economie, kwam eveneens aan bod.

 
 

Go4Circle en FostPlus bundelen krachten en werken aan "Design for Recycling"
06-04-2017

Design for Recycling is belangrijk in het opzetten van een circulaire economie en het herinzetten van afvalstoffen als nieuwe grondstoffen in een productieproces. Go4Circle en FostPlus werken samen aan de sensibilisering van ontwerpers door het illustreren van positieve ketensamenwerkingen.

 
 

Seminarie "Innovatie in de circulaire economie": presentatie en foto's gepubliceerd
03-04-2017

Op 29 maart 2017 organiseerden i-Cleantech Vlaanderen en Go4Circle het seminarie "Innovatie in de circulaire economie". Meer dan 120 deelnemers kregen een overzicht van het innovatielandschap en de successen op het vlak van innovatie die ontwikkeld en uitgerold worden.

 
 

Go4Circle pleit niet voor verbod zakjes, wel verplicht gerecycleerd materiaal
16-03-2017

Go4Circle reageert formeel met een brief aan minister Schauvlieghe inzake haar voorstel plastiek zakjes in de distributie te verbieden. De federatie vindt het jammer dat het aspect recyclage helemaal niet aan bod komt. Opleggen dat al die zakjes moeten bestaan uit gerecycleerd materiaal is beter.